Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Szemere weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok

Kevesebb búza és repce termett idén Tolnában

A tavalyinál öt százalékkal kevesebb őszi búzát takarítottak be eddig Tolna megyében, a repcetermés pedig tíz százalékkal maradt el a 2016-os átlagtól; a termelők az aszályos időjárással magyarázzák a terméseredményeket.

TOVÁBB

Tusványos - Fidesz: a "Soros-terv" végrehajtására készülnek a szocialisták

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták azért támadják a miniszterelnököt, mert ők a "Soros-terv" végrehajtására készülnek.

TOVÁBB

Ajkai kórházigazgató: a korábbinál korszerűbb mobil CT-berendezés működik a kórházban a végleges eszköz beszereléséig

A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket - tájékoztatta a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója hétfőn az MTI-t.

TOVÁBB

Érdemes időben elkezdeni a felkészülést az online számlabekötésre az EY tanácsadó cég szerint

A vállalatok döntő többsége a következő félévben kezdheti meg a felkészülést az online számlabekötésre. Érdemes időben lépni, mert aki elmulasztja a 2018. júliusi 1-jei határidőt, akár számlánként kell majd büntetést fizetnie - hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

TOVÁBB

Metrófelújítás - Megerősítette a Metrovagonmas a metrók ellenőrzését

A Metrovagonmas megerősítette a 3-as metróvonalon futó felújított szerelvények üzemeltetés alatti ellenőrzését - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

TOVÁBB

Ötvenöt százalékkal nőtt a Ryanair profitja az első negyedévben

Ötvenöt százalékkal 397 millió euróra nőtt a Ryanair adózott eredménye az első negyedévben az előző évihez képest - közölte a légitársaság hétfőn az MTI-vel.

TOVÁBB

NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

TOVÁBB

Közös koncertet ad augusztus 20-án Szörényi Levente és a Vujicsics együttes Balatonfüreden

Közös koncertet ad Szörényi Levente és a délszláv népzenét játszó Vujicsics Együttes augusztus 20-án Balatonfüreden.

TOVÁBB

Emmi: bátor tenni akarás, szeretet és elkötelezettség jellemezte Szendi József életét

Bátor tenni akarás, a népe és egyháza iránti szeretet és elkötelezettség jellemezte a vasárnap elhunyt Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek életét és papi, püspöki szolgálatát - írta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a tárca egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közleményében.

TOVÁBB

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben egy felmérés szerint

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben, ugyanis az előzőben mért 6,3 százalékról az áprilisi-júniusi időszakban 6,7 százalékra nőtt azoknak a válaszadóknak a száma, akik arról nyilatkoztak, hogy ismerik az élelmiszerek és az egyes termékek, például cipők szavatossági idejét - derül ki a CP Contact fogyasztóvédelmi tájékozottságot és attitűdöt felmérő kutatásából.

TOVÁBB

Szeptember 30-án a Papp László Arénában ünnepel a jégkorongszövetség

Az idén 90 éves Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a Papp László Budapest Sportarénában is megünnepli születésnapját szeptember 30-án.

TOVÁBB

Szijjártó: lehetséges lenne megállítani az illegális bevándorlást a Földközi-tengeren

A külgazdasági és külügyminiszter szerint lehetséges lenne megállítani az illegális bevándorlást a Földközi-tengeren, de ehhez meg kellene tenni a szükséges intézkedéseket.

TOVÁBB

Feloldották a teljes útzárat az M3-ason

Feloldották a teljes útzárat az M3-as autópályán, Mezőkövesd térségében, ahol korábban baleset miatt korlátozták a forgalmat Budapest irányában - tájékoztatta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

TOVÁBB

Szijjártó: Magyarország érdeke az EU és Azerbajdzsán közötti stratégiai partnerség sikere

Magyarországnak különös érdeke fűződik az Azerbajdzsán és az Európai Unió közötti stratégiai partnerség létrehozásának sikeréhez, mert e partnerség legfontosabb eleme az együttműködés az energia területén - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott azeri kollégájával.

TOVÁBB

A fiatalok az elektronikus banki szolgáltatásokat részesítik előnyben egy kutatás szerint

A fiatalok előnyben részesítik az elektronikus banki szolgáltatásokat, nagyobb arányban használják az internetbankot és a banki mobilalkalmazást az idősebbek - derül ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból.

TOVÁBB

Újabb hírek