Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Szemere weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekDevizaalapú átverés ismeretek Harangozó Tamás elvtársnak

A parlamenti ellenzék érdekes egyvelege az áprilisi országgyűlési választásoknak. A kormány ellenzékét Cervantes, nemes egyszerűséggel „olla podriának” nevezné. A népszerű spanyol étel úgy készül, hogy a konyhában található minden fellelhető ételt egy tálba öntenek. Az ellenzéki „olla podriának” az elkészítésébe hiba csúszott, mert a tálba csak romlott étel került.

Többek között az 1956-os forradalom hóhérának, a zsidóktól lopott villájában lakó, szemkilövető Gyurcsány Ferenc, a maradék Jobbik meghasonlott, a néppártosodásba belezavarodott képviselői, fosszilis kommunisták, életképtelen, fehér sportcipős, belvárosi értelmiségiek, köztük az anya szót eltörölni akaró Bősz Anett, alkotja a kormánypártok ellenzékét.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) éppen rikoltozik a parlamentben (Fotó: youtube)

A szánalmas szó nem elég kifejező a baloldali és Jobbik ellenzék ténykedésére.

A vakok között félszemű Harangozó Tamás kommunista fióka, aki remekül csúsztat, amikor a devizalapú banki átverés felelősségét próbálja a kormány nyakába varrni. Harangozó elvtárs nagypolitikai pályafutását 2004-ben, politikai tanácsadóként kezdte, Gyurcsány Ferenc, vezette GYISM-ben. Közelről figyelhette a mestert, amint jó kommunista szokás szerint hátba döfi főnökét, a D-209-es Medgyesi Pétert, és eltanulhatta tőle az éjjel-nappal, reggel-délben-este hazudozás művészetét, amit egy hétfői parlamenti felszólalásában remekül művelt! Mondhatni túlszárnyalta a mestert.

Nem meglepő Harangozó elvtárs (ál)együttérzése a devizaalapú-hitel károsultakkal, hiszen a kommunisták csak akkor érzékenyek a választó-polgárok problémái iránt, amikor nincsennek hatalmon.

A devizaalapú-átverés Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején élte reneszánszát. Gyurcsány, kommunista identitásának megfelelően, minden idegen érdeket előbbre helyezett a magyar polgárok és családok érdekeinél.

A magyar állam hallgatólagos segítségével 2010-ig a külföldi bankok gyakorlatilag kifosztották az adósokat. Családok százezreitől vették el a jövőt, milliók egy életre váltak adósrabszolgává. Magyarország az egyetlen olyan ország a világon, ahol a bank elárverezi a banki hitel biztosítékául szolgáló ingatlant és még utána is tetemes összeggel tartozik a földönfutó magyar honpolgár.

Róna Péter liberális közgazdász szerint, hét személy felelős a devizaalapú hitelezésért. Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Felcsúti Péter. Felcsúti Munkásőr Péter, mint a bankszövetség elnöke működött közre a nagy fosztogatásban. Róna Péter által megnevezett felelősök, többnyire kommunista precizitással rabolták ki a magyarokat a kapzsi nagytőkével, mint elődeik a diktatúra idején a szovjet megszállókkal az országot.

A bankárok, a nagytőke irányába érzékenyített bíróknak elmagyarázták, hogy milyen a normál banküzem, és miért nem kell a devizát sosem látott deviza-alapú uzsorás hitelszerződések érvényességét fenntartani. Azt is megértették a becsapott adósok irányába érzéketlen bírókkal, hogy igazságos 3 millió forint hitel után 13 millió forintot visszafizetni. Feltehetőleg nem tellett nagy erőfeszítésükbe még jobban érzékenyíteni a tőke irányába az ítészeket, mert a kommunista diktatúra idején kinevezett bírók ismerik a fegyelmet, és az elvtársi hűség kötelez. Nehéz lenne arra a kérdésre igennel válaszolni, hogy az elmúlt évtizedekben a magyar bíróságokon született-e olyan ítélet, amelyben a becsapott, megkárosított embereknek adott igazat deviza-alapú átverésben?

Az úgynevezett svájci devizahiteleknél egyértelműen kimutatható, hogy 60-70 % soha „nem látott” svájci frankot. A bankok kölcsönadhattak egymásnak „egy marék devizát”, míg megkötötték a balek magyar hitelfelvevővel a szerződést, de már az adós a hitel összegét forintban kapta meg. A magyar bankok a 2010 előtti pénzügyi válságban, hihetetlen nyereséget produkáltak, ami nem vetett fel kérdéseket a nagytőke irányába érzékenyített, a banküzemet a bankárok szemével megismert bírókban.

Sem a nagytőke iránt érzékenyített bírók, sem a deviza-alapú uzsorázás elterjedésében szerepet játszó posztkommunista utódpárt, az MSZP prominensei egy atomnyi empátiát nem éreztek a kisemmizett, kilakoltatott, becsapott adósokkal 2010 előtt.

Ha Bangóné elvtársnő, vagy Harangozó elvtárs a bocsánatkérésen túl, 2010 előtt annyit rikoltoztak volna többek között Felcsúti Munkásőr Péter Bankszövetség elnök elvtársnak, hogy hitelezzenek tisztességesen, ha az általuk okozott irdatlan kár enyhítésére a Fidesz-kormány a devizahiteleseket érintő intézkedéseinek a töredékét meghozták volna, akkor most nem kellene arcpirító módon hazudozniuk az országgyűlésben. Arról nem szólnak a hírek, hogy Bangóné Borbély Ildikó elvtársnő, vagy Harangozó Tamás elvtárs odament volna egy kilakoltatás előtt álló családhoz és bocsánatot kért volna azért, hogy amikor hatalmon voltak, a nagytőke mellé állva elfelejtették a pénzügyben járatlan magyarokat megvédeni a kapzsiságtól.

Az már más lapra tartozik, hogy ezeket a bocsánatkéréseket soha nem fogadnák el a magyar polgárok, mert megtapasztalták Gyurcsány Ferencen keresztül a baloldali igazmondást és annak őszinteségét.

(di)

Nyitókép Harangozó Tamás MSZP országgyűlési képviselője. Forrás:888.hu)