Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Szemere weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekA Ruszatom Szerviz képviseletet nyitott Magyarországon
 
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának  tagvállalata, a Ruszatom Szerviz képviseletet nyitott Budapesten - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
 
    A tájékoztatás szerint a magyar iroda a Ruszatom Szerviz Rt. harmadik külföldi fióktelepe a Bulgáriában és Örményországban lévők mellett.    
    Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy vállalatukat többéves munkakapcsolat köti össze magyar partnerekkel, egyebek közt a paksi atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállítanak, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtanak. Abban bíznak, hogy a magyarországi képviselet megnyitása mindkét vállalat számára előnyös lesz - közölte a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója.
    A közlemény szerint az együttműködést további területekre terjesztik ki, a tervek között szerepel képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks II. atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére.
    A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata. A cég az Oroszország határain kívül működő, VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt teljes körű szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén. 
    A Ruszatom Szerviz Rt. vezető szerepet tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozójaként.
    Az idén májusban, a Szocsiban tartott Atomexpo nemzetközi konferencián szerződést írt alá a meglévő keretmegállapodás alapján Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz vezérigazgatója és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. akkori vezérigazgatója a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról.